3 października w Wieluniu, na pl. Legionów, zagościły foodtrucki. Dla chętnych były dostępne aż do godziny 21.00. Wszystko to w ramach Festiwalu Dobrego Jedzenia i Piwa. Na czas festiwalu do Wielunia przyjechało kilka samochodów ze stoiskami, na których można było skosztować m.in. dania orientalne, kurczaki po amerykańsku, burgery i zapiekanki.
Dla tradycyjnych smakoszy było stoisko z piwem i frytki idealne. Wśród potraw rodem z Dalekiego Wschodu, dla miłośników azjatyckiego streetfoodu i lifestyle’u, nie zabrakło Ramenu, Sushi wrap z kurczakiem lub krewetkami czy pierożków Gyoza z kurczakiem i warzywami.
W menu znalazły się także chińskie, chrupiące mini sajgonki warzywne. Spragnieni też nie byli pominięci – tajskie Mogu-Mogu, koreański Chupa-chups i Milkis zawsze na pokładzie. A na dodatek kimchi oraz sałatka Wakame, bo kto by nie chciał spróbować wodorostów?
Złote Paluchy Churros serwują pierwsze i jedyne takie, churros w kraju. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku, nietłuste i rozpływające się w ustach. Podawane zawsze z cukrem pudrem, opcjonalnie z cynamonem oraz sosem do wyboru: białą czekoladą, ciemną czekoladą, karmelem lub najchętniej przez Was wybieraną nutellą.
Sprawdź nas na Facebooku, przyjdź, spróbuj, daj się oczarować i dołącz do tysięcy fanów!
– wyliczają organizatorzy w wydarzeniu na FB
Dla łasuchów podczas Festiwalu Dobrego Jedzenia i Piwa w Wieluniu znalazły się jabłka w mlecznej czekoladzie, truskawki w białej czekoladzie.
Dzieci w czasie oczekiwania na potrawy mogły się pobawić się na kolorowych dmuchańcach.
Tekst i fot. Ewa Misiak – Kocham Wieluń