Wydarzenie w Zielonej Werandzie, z prelekcją, prezentacją produktów i inauguracją konkursu kulinarnego, rozpocznie się o godz. 9:00 i zakończy o godz. 12:00.
- godz. 9:00 – Rozpoczęcie.
- godz. 9:30 – Procedura dokonywania wpisu produktu na Listę Produktów Tradycyjnych – Izabella Byszewska, Prezes Zarządu Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (Współzałożycielka Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, członek Kapituły znaku „Jakość, Tradycja”, Pomysłodawca i przewodnicząca Kapituły konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”).
- godz. 10:30 – Prezentacja produktów wpisanych na LPT z terenu powiatu wieluńskiego.
- godz. 11:00 – Inauguracja konkursu kulinarnego – Konkurs na zdjęcie posiłku/potrawy – wykonanych przy użyciu produktów wpisanych na LPT z powiatu wieluńskiego.
- godz. 11:10 – Prezentacja możliwości wykorzystania produktów z terenu powiatu wieluńskiego wpisanych na LPT w gastronomii – kucharz.
- godz. 12:00 – Zakończenie konferencji.
Opracowanie : Ewa Misiak – Kocham Wieluń
źródło: Made in Wieluń